Navigation Menu+

King Tiger 1:16 – #40

Posted on Mar 6, 2009 by in King Tiger 1:16 | 7 comments

kungstiger36_1

Uppkoppling misslyckades.

Ja, uppkopplingen mellan hjärna och hand alltså. Riktmedlet är målat grönt. Varför? När? Jisses, demensen slår till tidigt i år. Den ska så klart vara Feldgrau (eller Dunkelgelb, eller svart). Det blir till att måla om. Bortsett från det lilla debaclet så blev det ett ganska lyckat resultat. Jag är särskilt nöjd med vagnchefens luckas läderpadding (idén lånad från Robert Doepps fina 1:35 bygge).

Connection Failed.

Connection between brain and hand, that is. Sighting equipment is painted gree. Why? When? Jeez, dementia hits early this year. It should of course be painted Feldgrau (or Dunkelgelb, or black). I’ll just have to repaint it. Other than that, I’m quite happy with the result so far. The commander cupola padding turned out real nice (idea borrowed from Robert Doepps beautiful work).

kungstiger36_2

 Bilderna blev lite gryniga, ber om ursäkt för det. Jag har förökt vara återhållsam med chippingen, gjord med grundfärgsrött, gråsvart och svart blandat med Printers Ink.

Pictures turned out a bit grainy, sorry for that. I’ve tried to be quite restrained in the chipping department. Chipping was done with primer red, grey-black and black mixed with Printers Ink.

kungstiger36_3

 Splitterskyddet på backre luckan lämnas lös, annars kan man inte kika på de fina detaljerna där.

The aft hatch splinter shield will be left loose, or you won’t be able to see the nice details on the hatch.

kungstiger36_4

Det följer bara med en ynka ”Atemschlauch” (direkt översättning ungefär ”andningsslang”. Alltså slangar som kopplades till gasmaskerna, dessa slangar förvarades i tuber varav tre satt i torntaket, de övriga två bredvid förare och signalist. Slangarna gjorde det möjligt för besättningen att skydda sig vid gasattack utan att behöva bära de otympliga maskerna.) dekal, jag gissar att det borde vara fem stycken, en till varje tub. Så, nu är även denna del klar för pigmentbehandling!

Only one ”Atemschlauch” (direct translation approx. ”breathing tube”. These were connected to the gas masks, and were stored in tubes, three of wich were mounted on the inside turret roof, the other two near the driver and radio operator. The tubes made it possible to be protected against gas attacks without wearing the cumbersome gas masks) decal is provided in the kit. I’m guessing there really should be five decals, one for each tube. Well, this part can be considered done, and is now ready for some pigments!

7 Comments

 1. David,
  You’re my man, once again you’ve saved my day!
  Big thanks,
  /Hans

 2. Häpp!Det där med att outputen från datorn
  till verkyget inte fungerar (d.v.s. att
  hjärnan tycker en sak och att handen en
  annan) har hänt mig oxså! När det har ill-
  fenats, har jag lagt prylarna åt sidan,och
  läst en tidning,eller löst korsord!

 3. Hans,
  I believe Trumpeters instructions and description of the 88mm ammunition is incorrect and I wanted to share my thoughts with you before you built and painted all those rounds. Can you email me directly?
  Thanks,
  Andy

 4. Anders: Det låter klokt det, att ta en fika när det börjar slira i kopplingen 😉

  Andy: Oh, horrible thought! To paint all those rounds and decal them to realize they’re all wrong! E-mail sent, and warning much appreciated!

  /Hans

 5. Great job, just one detail:i confirm the TZF should be dark yellow,I have in my own collection and I saw a lot of german panzer optics. Early’s are panzer grey, lates are dark yellow or tan yellow, no green…
  best regards.

 6. Hi Jean-Charles,
  Thanks for the info! I’m going to paint with dark yellow soon anyway, so I’ll give the TZF a yellow coat 🙂
  /Hans

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *