Navigation Menu+

Sd.Kfz. 251/17 1:35 – #2

Posted on Mar 24, 2009 by in Sd.Kfz. 251/17 1:35 | 0 comments

251_1_4

En närmare titt.

Rätt mycket är gjort, flera av de pillrigare momenten i alla fall. I mitten på bilden ovan ser vi radioracket (två separata delar, dels själva radioramen som passar in i yttre racket som ska vara fäst i taket framför signalisten. Racket består av cirka 35 lödda och limmade delar och mäter en dryg centimeter i bredd.

 

A Closer Look.

Actually quite a lot is finished, at least several of the trickier assemblies. In the center of the picture above is the radio frame, consisting of two separate assemblies (the actual radioframe, which slides into the outer frame that is to be mounted on the inner roof in front of the radio operator. The whole assembly consists of approx. 35 soldered and glued pieces, and the approx width of the rack is 10mm (0,39 inches).

251_1_5

Fendrarna är också lödda, förutom alla bultar som limmats” med Humbrol klarlack. Klarlacken ger en förvånansvärt stark fog. Främre fjädringen var vansinnigt tålamodsprövande att få ihop. Eftersom jag tänkt mig en övergiven vagn med ett saknat framhjul så är abetet inte helt gjort i onödan. Upphängningen har fungerande ”leder” osv.

Fenders were also soldered, except for the bolts all over, these were glued” with Humbrol Clear. The clear warnish gives a surprisingly strong bond. Front suspension was really challenging. Since I’m planning to portray an abandoned vehicle with one frontwheel missing or ”requisitioned” by local farmers, it’s not all going to be in vain. All ”joints” and so on are moveable, so I can find a good pose for the assembly.

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *