Navigation Menu+

King Tiger 1:16 – # 46

Posted on Mar 25, 2009 by in King Tiger 1:16 | 0 comments

kungstiger41_1

Slutstöten.

Ok, allt redo för sista stora airbrush-attacken. Eftersom jag har begränsat med utrymme får airbrushingen göras  på köksbordet, och det har en tendens att bli rätt mycket att måla eftersom det är så bökigt att rigga upp allt. En läckert 70-talsmönstrad, bajsbrun plastduk funkar som skydd mot färgspill. Alla smådelar har jag fäst upp på dubbelsidig tejp och min favorit för att hålla småprylar, pappersklämmor. Klämmorna kostar nästan ingenting och de kan hålla det mesta om man klurar lite.
Jag tänker grunda hela vagnen med Vallejo Model Air 097 Gray Primer, följt av 050 Light Grey slumpmässigt sprayat ovanifrån. På det ett tunt och ojämnt lager 075 Sand (den grå primern ska slå igenom litegrann). Alla färger får en tillsats av Vallejo Model Color 470 Gloss Medium.
Ny rapport kommer om några timmar. Och jag måste verkligen tömma den där tidnings-samlaren nu…

Final Push.

Ok, everything’s prepared for the final big push with the airbrush. Since I’ve limited space available I’m using the kitchen table, and since it’s a bit of a pain to rig everything up, I tend to have a lot to paint when I finally come to it. Notice the hot -70s inspired, poop-brown plasic tablecloth, to protect the table. All small parts are temporalily held with tape and my favourite, paper clips. The clips cost virually nothing, and can hold almost anything with a bit of tinkering.
The whole model will receive a layer or two of Vallejo Model Air 097 Gray Primer, followed by a cloudpattern of 050 Light Grey. On top of that a thin and uneven layer of 075 Sand (I want the primer to show through slightly). All colours get a pinch of Vallejo Model Color 470 Gloss Medium.
New blog report in a couple of hours. And I really have to empty that daily paper/magazine holder…

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *